Monday, January 4, 2021

Anthony Hopkins

Opusťte lidi, kteří nejsou připraveni vás milovat. Tohle je ta nejtěžší věc, kterou v životě musíte udělat a bude to také nejdůležitější. Přestaňte dávat svou lásku těm, kteří nejsou připraveni vás milovat.

Přestaňte vést těžké rozhovory s lidmi, kteří se nechtějí změnit.

Přestaňte se setkávat s lidmi, kterým je vaše přítomnost lhostejná.

Vím, že náš instinkt je dělat vše, co můžeme, abychom získali uznání lidí kolem sebe, ale je to také impulz, který nám krade čas, energii, duševní i fyzické zdraví.

Když se začnete ve svém životě projevovat zcela, s radostí, zájmem a odhodláním, ne všichni budou připraveni vás následovat ve vaší čisté upřímnosti.

To neznamená, že musíte změnit to, kým jste, znamená to, že musíte opustit lidi, kteří nejsou připraveni vás doprovázet.

Pokud jste vyloučeni, uraženi, zapomenuti nebo ignorováni těmi, kterým věnujete svůj čas, neděláte si laskavost tím, že jim nabídnete svou energii a život.

Pravdou je, že tu nejsme pro každého a ne každý je tu pro nás.

To je to, co dělá život výjimečným, když najdete pár lidí, se kterými jste opravdovými přáteli, nebo je milujete, se kterými máte opravdový vztah.

Budete vědět, jak je to cenné, protože máte zkušenost s tím co cenné není.

Čím více času strávíte snahou, abyste milovali někoho, kdo toho sám není schopen, tím více času pak ztrácíte i tím, než se ho zbavíte, abyste se mohli spojit s někým jiným.

Na této planetě jsou miliardy lidí a mnoho z nich vás potká na jejich úrovni, se stejnými vibracemi, zájmy i odhodláním.

Čím menší zůstanete, tím více dovolíte ostatním, aby vás využívali jako polštář, možnost náhradního plánu nebo terapeuta pro své emoční léčení, tím déle zůstanete mimo komunitu, po které opravdu toužíte.

Možná, že když přestanete komunikovat, nebudou vás hledat. Možná, když se přestanete snažit, vztah skončí. Možná, že když přestanete posílat textové zprávy, váš telefon bude celé týdny tichý.

To neznamená, že jste zničili vztah, znamená to, že jediné, co ho drželo, byla energie, kterou jste vynaložili, abyste ho udrželi.

Není to láska, ale přítěž.

Jen dáváte šanci tomu, kdo si ji nezaslouží...

Zasloužíte si víc. Jsou lidé, kteří by neměli být ve vašem životě - uvědomte si to.

To nejcennější, co v životě máte, je váš čas a energie, protože obojí je omezené.

Je to vaše energie!

Čemukoliv věnujete svůj čas a energii, to určuje vaši existenci.

Když si to uvědomíte, začnete chápat, proč vás tolik znepokojuje, když trávíte čas s lidmi, kteří vám nevyhovují, a na místech nebo situacích, kde ani nechcete být.

Začnete si uvědomovat, že nejdůležitější věc, kterou můžete udělat pro sebe a pro všechny kolem sebe, je chránit svou energii silněji než cokoliv jiného.

Udělejte ze svého života bezpečné útočiště, kde jsou povoleni pouze lidé “kompatibilní′′ s vámi.

Nejste zodpovědní za záchranu nikoho. Nejste zodpovědní za to, kohokoliv přesvědčovat, aby se zlepšil. Není vaše povinnost existovat pro jiné lidi a věnovat jim svůj život!

Protože pokud se cítíte špatně, pokud se cítíte povinni, budete zdrojem všech svých problémů, obáváte se, že nedostanete zpět laskavosti, které jste věnovali. Jedinou povinností je uvědomit si, že jsme pánem svého osudu a přijmout lásku, o které jsme přesvědčeni, že si ji zasloužíme.

Rozhodněte se, že si zasloužíte opravdové přátelství, opravdový závazek a plnou lásku zdravě uvažujících a prosperujících lidí. Potom jen počkejte a uvidíte, jak moc se věci začnou měnit a změní se, to je jisté. S pozitivními lidmi a dobrou energií...

Neztrácejte čas s lidmi, kteří za to nestojí, změna vám poskytne lásku, respekt, štěstí a ochranu - to je to, co si zasloužíte.

Anthony Hopkins

5 comments:

Nerevar said...

Levičácký kecy právě zde?

Astr said...

Nazory vseho druhu a predevsim takove ktere jsou massmedialne potlacovane jsou zde uvadeny, take proto i Vas "jiny", nezdvorily komentar :-)



Nerevar/e ktere z odkazovanych bodu se Vam jevi jako patrici do kategorie "Levičácký kecy" ?

Nerevar said...

V podstatě všechny. Úmyslné přehánění významu tak zvaných pravicových ctností a postojů za účelem jejich zesměšňování.

Nerevar said...

V podstatě všechny. Úmyslné přehánění významu tak zvaných pravicových ctností a postojů za účelem jejich zesměšňování.

Astr said...

Úmyslné přehánění významu tak zvaných pravicových ctností a postojů za účelem jejich zesměšňování.

To jste to jednou vetou smetl a odbil :-) Ani maximalne zalkoholizovaneho by me neco takoveho nenapadlo.
Jsou to rady do zivota nikoli snaha nekoho zesmesnit.
Kdyz uz to chcete mit jako cnosti tak zadne leve nebo prave ale lidske.
Na pr. bod c. 2
Přestaňte se setkávat s lidmi, kterým je vaše přítomnost lhostejná.
Tak tato veta by mohla byt napsana strucneji jako "neztracejte cas" ci marnite cas pokud se setkavate s lidmi kterym je vase pritomnost lhostejna. Nic pravicoveho ani zesmesnujiciho na tom neni a totez plati i pro ostatni rady do zivota:-)
Zadne zesmesnovani "pravicovych cnosti" ci necnosti v tom nectu. Navic je to pan Herec ne priblblej politik v necich sluzbach.

Kdyz uz do hloubky tak z psychologickeho hlediska je to vyzva
"obcane zamysli se nad svymi skutky" polopatisticky rozvedena do sruzumitelnych bodu.
Tim ze vetsina z toho co Antony Hopkins radi ma obecnou platnost a stejne jako dnes by to byly dobre rady lidem i pod vladou KarlaIV je to navod k jinemu lepsimu zivotu. Nic jineho v tom opravdu nectu. Ale dik za obohaceni a poznani ze i dobre rady mohou byt brany i jinak :-)