Thursday, November 20, 2014

Kam až kapitalismus občana dohnal ?


 
Některé až tak  pomátl, že  společně s největšími podnikateli  a privatizátory  volají
Stát je špatný hospodář. Privatizovat!

Ale pravda je jiná !
Realita dnešního stavu světa je že s tím státem je to planá otázka, protože žádný stát již neexistuje, stal se výkonným nástrojem korporací a ztratil tak svůj politicko- hospodářský význam v tom slova smyslu, pod jakým ho v souvislosti se státem známé. Jde již o cizí firmu, na které dokazovat, že by mohla fungovat dobře, kdyby chtěla, nemá smysl, protože její majitel nechce aby dobře fungovala.

Už někdy utekl státní podnik do daňového ráje? Možná jeho vedení, pokud je darebné. Státní podnik platí daně doma.
Ideálem nadnárodní  společnosti je neplatit daně žádné !

 Existují korporace, které mají miliony anonymních akcionářů, takže jejich přímé zasahování do řízení podniku není možné. V tom je paralela se státním/národním podnikem. Kdo tedy zastupuje zájmy masy vlastníků/akcionářů? Úředník ministerstva? Ne, banka, jako vždy. Výnosnost podniku je v rukách managementu, tlačeného zájmem banky přijít si na své a zájmy zaměstnanců, se kterými má vedení smlouvu o práci a odměně . Státní podnik s dobrým managementem může a nejednou bývá rovnocenný, ne-li lepší, než podnik privátní.

 Slogan „Stát je špatný hospodář“ neplatí paušálně. Často je to lež, podporující krádež majetku občanů.
Pokud příjmete tvrzení, že z ekonomického pohledu je stát velká firma, pak bude pro Parkinosonova zákona stát stejně špatným hospodářem jako jakákoliv velká nadnárodní firma. I v takovém kolosu je přebyrokratizováno   a efektivita je mnohem nižší, než u firem menších a středních. Těží ze své mohutnosti a dostatku prostředků k pokřivování trhu podle svých potřeb.
Jedním z největších zdrojů zisků nadnárodních firem je dojení státních peněz a používání státu proti konkurenci. Myslím, že to jasně vidíme na boji o Temelín, Westinghouse versus Rusové. Westinghouse je jasně technologicky slabší, ale mocně atakuje politiky a státní úředníky, je tak mocný, že by i vládu dokázal položit.

Stát ovšem má svou nezaměnitelnou funkci,pro chod nadnárodních korporací velice důležitou. Nejprve je úkolem státu vybrat od občanů daně. Samozřejmě jen od těch chudších. Za tyto daně se pak megafirmám staví průmyslové zóny,což jim notně snižuje náklady. Dále se tyto daně používají k údržbě otroků,kteří nejsou dočasně potřební. Aby nechcípli hlady, dostávají určité stravné.
Taktéž stát udržuje policii a justici-
pohlídat poslušnost otroků.

Suma sumarum.
Jak to se státem  opravdu vypadá?
Z hospodáře je čeledín. A skuteční hospodáři si hospodaří po svém. Proč by je čeledín měl zajímat? Nemá kam utéct!

 

2 comments:

Anonymous said...


Co nám televize zatajila .... Farmáři ve Francii



CO NÁM ČT zatajila

Tisíce francouzských farmářů tuto středu - kvůli sankcím proti Rusku se ve Francii zhroutily ceny obilovin, mléka, ovoce a zeleniny - a levným dovozům zaútočily na vládní budovy po celé Francii. Zavážely je tunami hnoje, rajčat, dýní a mrkve, zapalovaly auta a pneumatiky

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2822120/French-farmers-dump-hundreds-tonnes-manure-streets-spray-city-building-slurry-day-protest.htm

Anonymous said...

Jaká je péče o nemocné v Anglii

A startling 10,600 ill and disabled UK citizens passed away within six weeks of their sickness benefit being stopped in 2012, according to Canadian disabilities studies expert Samuel Miller.

Více než 10tisíc lidí zemřelo v r 2012 když jim byla zastavena podpora v nemoci!
Camerone bojuj za lepší život doma a nemichej se do života v jiných zemích.