Thursday, May 13, 2010

Krize na pokračování:-(

Ve vztazích stále hůře:-(
Dnešní svět je především o nelidskosti:-(
------------------------------------------------------

US Troops Executing Prisoners in Afghanistan: Seymour Hersh

By David Edwards

"I'll tell you right now, one of the great tragedies of my country is that Mr. Obama is looking the other way, because equally horrible things are happening to prisoners, to those we capture in Afghanistan," Hersh said. "They're being executed on the battlefield. It's unbelievable stuff going on".
Afganistan

Stejně tak v Iráku:-(

US War Crimes Exposed: Revelations of an American Soldier
War Crimes

V překladu otištěno v OM(OUTSIDERMEDIA)
Americké válečné zločiny prozrazeny: Výpověď amerického vojáka
12. 5. 2010
Ethan McCord, bývalý americký voják, prokázal velkou odvahu a osobní integritu tím, že poukázal na americké válečné zločiny v Iráku a odsoudil je.
McCordova odvaha a morální pevnost nemají nic společného s jeho výcvikem v americké armádě. Jeho ctnost a zřetelné lidství jsou tu ve skutečnosti navzdory výcviku v americké armádě, ktera se ho, jak sám říká, systematicky snažila proměnit v chladnokrevný stroj na zabíjení, zbavený jakékoli morálky a svědomí. (1)
Jeho svědectví však bezpochyby ukazuje, že angažovanost USA v Iráku nemá nic - absolutně nic - co do činění s "válkou proti teroru". Je to ve skutečnosti teroristická válka vůči civilistům - válečný zločin zahrnující každodenní zločiny proti lidskosti. Je to ten druh válečných zločinů, za které byli nacističtí pohlaváři souzeni v Norimberku. Není vůbec nic přehnaného na tom, aby mezinárodní společenství stíhalo politické a vojenské vůdce, od Bushe a Blaira až po Obamu s Brownem, jako válečné zločince.
V červenci 2007 hlídkoval McCord se svou četou v Bagdádu, když se dostal pod palbu povstalců. Americký bitevní vrtulník brzy přiletěl, ale místo aby bojoval proti povstalcům, začal záměrně a metodicky likvidovat civilisty, včetně dětí. Krveprolití, jak uvádí McCord, bylo odporné.
McCord navzdory rozkazu svého velitele zachránil dvě těžce zraněné děti z hromady mrtvol. Naneštěstí pro americké nejvyšší vojenské vedení uniklo do veřejného prostoru video pořízené z této hromadné masové vraždy nevinných tak, jak bylo zaznamenáno z vrtulníku, a je nyní přístupné přes internet díky kampani skupiny ochránců idských práv skupiny WikiLeaks.
McCord je autorem několik bystrých komentářů o skutečné povaze americké vojenské mise v Iráku (i Afghánistánu a Pákistánu). Říká, že výše uvedený incident nebyl zdaleka ojedinělým „omylem“. Takové masakry jsou "každodenní záležitostí". Když se tedy americká armáda omlouvá za "náhodné" zabíjení civilistů v Iráku (Afghánistánu, Pákistánu), je to jenom cynický trik, jak zamaskovat skutečnost, že takovéto zabíjení je záměrné a na denním pořádku.
McCord také říká, že zpočátku sloužil v Iráku s hrdostí, v domnění, že jde o boj za svobodu a demokracii. To, co se ovšem po zkušenostech dozvěděl, je, že on a jeho kolegové vojáci jsou záměrně odlidšťováni jejich veliteli, aby se stali masovými vrahy. Je tragické, že mnozí z těchto vojáků si po odchodu z armády berou vlastní život, což je zapříčiněno traumatem a napachanými zločiny, které tam byli přinuceni spáchat. McCord ukazuje, že nakonec jsou to obyčejní Američané, kteří platí tu ohromnou lidskou, morální, psychologickou, sociální a finanční cenu za válečné zločiny jejich země - zatímco architekti těchto trestných činů se utápějí v bohatství a privilegiích.
Jak také uvádí: „Lidé, kteří řídí tento systém, se nemusí zabývat dopady. Je to americký lid, které to postihne, a který se s tím bude muset vypořádat. Americký lid se bude muset postarat o všechny ty vojáky, kteří se vrátí zpátky z války, kteří nemají východisko a jsou jako časované nálože.
Pronásleduje mě to každý den. Když zavřu oči, vidím, co se stalo ten den, a mnoho dalších dní, jako nějaká počítačová prezentace v mé hlavě. Znova cítím všechny ty pachy. Znova slyším výkřiky těch dětí. Lidé, kteří řídí tuto velkou válečnou mašinu, se s tím nemusí zabývat. Žijí ve svých palácích za 36 milionů dolarů a spí v noci dobře.“
- - - - -
pretisk od:
OM
===============================================

Training That Makes Killing Civilians Acceptable

By Real News

Josh Stieber: In boot camp we trained with songs that joked about killing women and children.
training

================================================
Vraždění jak na běžícím pasu, ale POZOR!
Hlavně si dejte pozor na řeč! Mluvit vždy jen správné korektně, proto žádný
černoch, afro-american, či afro-asian, nikdy Cikán vždy jen Róm, pojmenování
musí být přesná, špatným pojmenováním to začíná zločinem to konči. Pokud
ovšem vraždíme pro dobro a humanitárně, to je jiná věc!
Někdo se zbláznil?
Občané jen jako ovčané?
Světa vládců ideál a jak dál?

Že materialismus vymítí duševní hodnoty člověka, to už věděli moudří dávno,
kázal to i Marx a dnešní svět TRHu a spotřeby to dokazuje, lidskou špatnost
odhaluje.

Nemáte pocit že se "homo sapiens" Stvořiteli nepoved'?
Až se opět dostaví, pravidla svá nastaví
Sodomu a Gomoru tu zopakuje, trochu to tu rozsvíti, zlo že světa vymítí.

No comments: