Thursday, August 16, 2012

Samet v ČR po 23 letech


Nastolili kapitalismuis 19 století a ještě mají tu drzost to obhajovat. Všemožnými prostředky:-( 23 let demontáže a rozkrádání státu, nesamentoveho bordelu:-( Lidé se stále hlasitěji ozývají vyprovokavani "Cool" přemlouváním dědka s bábou a  nyni  billboardy s rudými hvězdami, srpy, kladivy a textem: „Některý retro není cool.“  jako rádoby antikomunistickou agitkou :-(
Co je v CR cool ?
Dnes tak módní retro vlna návratu k dickensovskému kapitalismu 19. století totiž vážně není cool.
Osekávání lidských a sociálních práv není cool. Omezování dostupnosti zdravotní péče není cool. Nárůst chudoby, zejména v její nejkrutější podobě tzv. pracující chudoby, není cool. Prohlubování třídních a sociálních rozdílů není cool. Rekatolizace a opětovný návrat církve na mocenské pozice, které ztratila nejpozději se vznikem republiky v roce 1918, není cool. Faktické zavádění majetkového censu není cool. Vyřazování občanů z podílu na řízení obce a státu není cool. Zvyšování nepřímých a snižování přímých daní není cool. Privatizace veřejných služeb není cool. Školné není cool. Arogance moci a peněz není cool.
Nic z toho, co činí současná vládní koalice, na čem si tolik zakládá a čím tolik imponuje zamindrákovaným hamounům a hlupákům, není cool.
Cool je svoboda, ovšem nikoliv ta chápaná jako zvůle silnějšího, ale ta chápaná jako odpovědnost a sociálními jistotami podepřená důstojnost sobě rovných občanů. 
Čeho je moc, toho je příliš!
Tribun

Frantisek Ringo Cech

ODS

3 comments:

Anonymous said...

Kdo prospívá ve vědění a upadá v mravech,
více upadá než prospívá!

Jan Amos Komenský

Anonymous said...

O atmosfere v CR mluvi i tento clanek:
http://nautilus2.wordpress.com/2012/07/14/cirkve-bude-nutne-v-budoucnu-opet-vyvlastnit/comment-page-1/#comment-7528
Koluje i mail na toto thema ktere hybe republikou,,

Složenka
Takto vypadá složenka každého občana ČR (včetně nemluvňat) pro vyrovnání s církevními restitucemi. Přesto, že církev má nejlépe vedené archivy, není schopná doložit vlastnictví k majetkům. Přesto jim ale zákonodárci, asi jen bůh ví za kolik, odsouhlasí jim nepatřící majetek vrátit.

Předat dál :

Zaplatí každý z nás 160.000,- Kč za ukřižování České republiky ?
Začátkem příštího týdne se bude v poslanecké sněmovně hlasovat o tzv. „narovnání s církvemi“. Pokud sněmovna návrh schválí, bude to stát každého z
nás 160.000,- Kč, nemluvňata a důchodce nevyjímaje. Katolická církev si totiž nárokuje majetek ve výši 160 000 000 000,- Kč, jehož vlastnictví odmítá doložit dokumenty o jeho nabytí (zejména proto, že je nemá). To že majetek, který měla, získala pomocí desátků, křížových výprav a jiných "sexy" praktik asi nemá cenu zmiňovat.
Vláda Petra Nečase se rozhodla darovat v tichosti a v mediálním stínu aféry
Davida Rátha právnické osobě jejímž vlastníkem je jiný stát - Vatikán - cca 1% území ČR a finanční kompenzaci ve výši podstatné části státního rozpočtu.
Takový čin lze považovat za VLASTIZRADU. V případě že návrh bude schválen 101 hlasy, bude jedno zvednutí ruky mít hodnotu cca 1,6 miliardy Kč !!
Budete takové poslance volit i po té ?
Pokud tedy nechcete platit 160.000,- Kč ze své kapsy, co nejrychleji šiřte tento mail a informace v něm obsažené. Veřejné mínění má velkou hodnotu – když ne teď, tak určitě u voleb …

Leon Kreutzfeld said...

Pane Aster, v Kocourkove zadny kapitalism prece neni, ani dickensovsky, ani zadny jiny.

Podstatna cast ekonomiky jede porad na statnim, akorat, ze si casti statu zprivatizoval/usurpoval organizovany zlocin.