Monday, August 29, 2011

Ropné společnosti se predhánějí kvůli novým kontraktům v Libyi

Už je to tady. Přece se za to osvobození musí nějak zaplatit!
Ale hlavní důvod bylo vyřazení Kadaffiho, protože sáhl lichvářům na jejich
zisky. Také plánoval další změny, že i africkou měnu a to se velice
znelíbil.
Součet důvodů, proč a čím vším se světovládcům znelíbil by jistě stalo obnažit,
hlavně na či úkor teď místo Kadaffiho noví vládci chtějí žít ?
Upadne li někdo u světovladců v nemilost, důvodů k napadení najde se vždy dost:-(
Vzpomínáte na rozhořčené debaty a "padné" argumenty správných
proEmerickych diskutérů, že invaze do Iraku to nebylo z důvodů nějakých
nesmyslů jako je olej, ale ze zásadních demokratických důvodů, svrhnout
terroristu, diktátora a tyrana Sadama! Nějaká nafta, co to té
nejdemokratičtější vládě na této zeměkouli podsouváte Vy zakuklení nepřátele
USA? Styďte se tak neslušně napadat vládu, jejiž demokracie je světu vzorem!

V Iráku zatím jen 1,5 millionu Iráčanů zemřelo od mírového zákroku v r.2003.
Nyní v Libyi, jen pár tisíc!
Hosana !
Za tak málo mrtvol nový byznys pro USA, Evropu a NATO, kdo ještě přisadí si nato?
Bylo načase. Již dlouho nebyla předvedena demokratická akce tak ukázkově
mírově byznysová.
Ale už to není jako v r.2003, skříň se otevřela a na světlo vylétl ne kostlivec ale čert nový byznysovy, že prý globálně světový, jen na rozdíl od toho v Iráku čert i plášť má nový, jen zbraně hromadného ničení mu chybí, ale i tak je náš, moc se nám zas líbí, jak bojuje a byznys buduje.
Jen ty nadnárodní monopoly:-(
Nadnárodní monopoly, ty kam vstoupí tam to bolí :-(
Okradou a rozeserou, na co sáhnou kradou berou :-(
Zaplatí to lid,
vždy tak bylo, musí být:-(

ropa a business

4 comments:

Anonymous said...

Část z emailu od českého vrtaře v Libyi
Je to originál informace, kterou mi zaslal člověk, který žil a pracoval 10 let v Libyi.

V naší televizi jsou ty "pravdy",….proč je napadena Libye podávané dosti odlišně od skutečnosti. EU se potýká s ohromnými finančními problémy, a jedna evropská země po druhé upadává do bankrotu. Zóna eura je opravdu zdecimovaná a má veliké problémy. USA všechny své zdroje utratily před 12 léty a vnitřní i zahraniční dluhy představují 36 bilionů dolarů.

EU a USA dluží Libyi za dodávky ropy skoro 200 miliard dolarů a nemají valnou chuť dluhy splácet. V roce 2012 končí koncese velkých naftových společností, které mají právo na těžbu libyjské ropy a ten „drzoun“ Kaddafí požaduje zplacení dluhů, a hrozí, že pokud nebudou dluhy uhrazeny, tak uzavře mezistátní smlouvy s jinými zeměmi a společnostmi.

Sakrapes, co s tím? Jednoduše a jako vždy a všude vyvoláme rozmíšky, uděláme z Kaddáfího tyrana lidu a vstoupíme do jeho země. Přineseme "svobodu"… vyženeme Kaddáfího….zlikvidujeme dokumenty o dluzích a obsadíme libyjská ropná pole. Je to jednoduché a osvědčené. Svět už nějakými bláboly nakrmit není problém.

Vím, že žádný libyjský občan nemá skutečné důvody, aby se bouřil proti režimu Muamara Kaddafiho. Jestliže se podívám na životní úroveň libyjského národa od svého vstupu jako vrtaře vodních zdrojů do jeho země, po její opuštění, tak mohu s čistým svědomím prohlásit, že Kaddáfí vytáhl Libyjce jako pouštní pastevce ze staletých nor. Zvelebil města, zavlažil poušť, vybudoval průmysl a komunikace a uvedl v život výhody, které jim zabezpečuje jeho stát. Tedy mají se velmi dobře. Libye má 6,5 mil. obyvatel a má 14 mil. registrovaných automobilů. Když chce někdo studovat v kterémkoliv státě na světě a požádá o podporu ve studiu, který stát mu zajistí byt, auto, stravu, bezplatné studium a měsíční stipendium 2.300 dolarů? V Libyi ano. V Libyi se neplatí voda, elektřina, plyn, daně a úvěry jsou bezúročné. Žil jsem tam 10 let v různých městech a nikdy jsem neviděl, ani jednoho žebráka. Přál bych všem lidem Česka, žít v libyjské tyranii, kde neznají utahování opasků, tunely, krádeže a vize chudoby ve stáří…

Jestli je pravdiva částka 200 miliard dluhů za ropu a přihlédnu k ekonomické situaci v Itálii (na pokraji bankrotu), Francii (nebezpečí snížení ratingu), Anglie (také nic moc), tak se nedivím, že zejména tyto státy po boku USA stojí za vším.

I kdyz si pohorsili i v Libyi.
Neni tam vse nej nej.

Daně se platí, elektřina a voda se platí, plyn (pouze v lahvích, rozvod neexistuje) se kupuje. Ceny jsou velmi mírné, dotované, tak jako ještě několik základních potravin. Ne však všechny, jako ještě před zhruba 4 lety.
Plukovník se pokoušel přimět Libyjce, aby začali pracovat a starat se o své živobytí. Povolil jim drobné podnikání, ale zároveň odbourával dotace. Benzín například v posledních pěti letech zdražil o 100% - a vůbec není podstatné, že pořád ještě stojí pod 3 Kč. Některé rodiny začínaly mít existenční potíže, mnoho lidí pak závidělo úspěšnějším, nespokojenost mezi obyvatelstvem byla v poslední době dost cítit.
Rozhodne ale ne na te urovni aby se lid bouril.
To by se lid v CR musel vzbourit jeste pred Kalouskem a knizetem nez to vzali pod sva kridla:-(

Astr said...

Byl jsem upozornen ze prispevek od Anonyma je totozny s komentarem ktery je na blogu Zvedavec!
Zvedavec je na cesky psanem Internetu cerna ovce. Zaslouzilo by si to clanek, predevsim proto ze je znam coby antisionisticky blog. Za to byl dokonce provozovatel pan Stwora zazalovan v CR a predvolan pred soud. Kuriozni je ze jsou nekteri pisatele a komentatori si naopak stezuji ze provozovatel pan Stwora je placenym agentem v Israelske sluzbe. Tento nazor dokladaji radou komentaru ktere pan Stwora zablokoval a nedovolil otisknout. Z tohoto pohledu ktery patrne neni v CR vubec znam, je pan Stwora jen volavkou ci nastrcenym provokaterem. Pokud se mi techto komentaru sejde jeste vice, zverejnim je jako kuriositu. Napred ale projednam s pravnikem abych nebyl z Ruzyne v zelezech odveden take do Ruzyne. Nebo ten prosluly kriminal komunistu neni jeste sametove preprogramovan na vezneni popiracu, rasistu, nacku, ,kritiku rezimu a podobnych zivlu dneska ?
Na rozdil od zalobcu pana Stwory z Prahy a soudu v Praze ci soudcu, samosoudcu, samosoudkyn z Brna kteri soudili Delnickou Stranu, nepovazuji komentare uverejnene na Zvedavci (viz vyse zverejneny) za zavadne,urazlive, nevhodne. Nektere nazory tam psane patri do kategorie takovych ktere media CR nezverejnuji. At jiz je Zvedavec opravdu Israelsko provokacnia pan Stwora agentem, ci jen informacni a jak ma ve svem zahlavi "politicky nekorektni), to ze nekdo zasle stejny komentar i na tento blog jako na Zvedavce, na zverejneni ci nezverejneni nema vliv.

Anonymous said...

http://media.memy.cz/2011/06/jak-se-zilo-v-libyi/

Anonymous said...

Jak se zilo v Libyi
http://media.memy.cz/2011/06/jak-se-zilo-v-libyi/