Tuesday, December 29, 2020

Návod na ovládání

který  byl  použit a odzkoušen při  virusu19

1. Izolace

2. Monopolizace pozornosti na jednu věc - 9 měsíců strašení čísly, grafy, nemocností, rouškami...

3. Způsobené vyčerpání, debilizace, frustrace (měněné výroky, nesmyslná nařízení)

4. Výhrůžky a vytváření úzkosti, strašení, když nebudete poslouchat, zavřeme vás doma, zavřeme vám obchody, pokud nebudete testováni vyhodíme vás z práce, z dopravy

5. Dočasné uvolnění (letos v létě) - zdánlivá laskavost, okolo Vánoc půjdeš na test? Budeš cestovat, lyžovat, nakupovat - ale opatrně. Pak zas očkování není vstupenka do letadla...

6. Demonstrace všemocnosti a vševědoucnosti - jak se chovat, kdy přijde další vlna, co se smí, marnost odporu - vy budete poslouchat!

7. Ponížení - odpor se zdá být složitější, osoba ponížena na úroveň zvířete - musíš nosit náhubek - vyhazují tě z obchodu, lidi tě udávají, v obchodech mají nekompetentní vyhazovače - ponížení lidské důstojnosti!!! Lidi už nevědí, co smějí, nesmějí. Nesmějí jít do obchodu? Smějí? A tam máš přelepeno zboží!! Nesmíš za babičkou

8. Prosazování nesmyslných a nedůležitých nařízení - efekt učí dodržovat nařízení (můžeš otevřít kino, ale nikdo tam nesmí chodit, divadlo otevřené, nesmíš tam, můžeš kouřit, pít alkohol, ale s rouškou, nesmíš se stýkat s příbuznými, nemůže vás být víc jak dva, 14, 9, 15, nesmíš se stýkat s lidmi, nesmíš pít kávu z kelímku, můžeš ji ale pít doma. - Odběrové místo na Václaváku, smrtelný virus a oni odebírají na nám., kde je nejvíc lidí!!


Dr. Biderman z toho vytvořil tuhle tabulku!!!


Bidermanova tabulka donucování, aby se lidé stali poslušnými, ztratili vlastní názor i chápání sebe sama

Psycholog Albert Biderman vyvinul již v r. 1956 návod, jak vymámit lživé přiznání od válečných zajatců. Říkal tomuto návodu „Bidermanova tabulka donucování.“ Je to metoda, která dokáže člověka zlomit, vzít mu veškeré sebevědomí a odstranit jakýkoliv odpor.

Je celkem osm bodů a tyto jsou:

1. Izolace.
Izolace odstraní podporu společnosti a schopnost odporovat. Dojde k přílišnému zaobírání se sám sebou a vznikne strach z následků. Takový člověk se stane závislým na svém mučiteli; čím více je ekonomka ničena, tím více my lidé, kteří jsme oběti celého procesu, jsme závislí na autoritě.

2. Monopolizace chápání.
Záměrné zaměření pozornosti pouze na vybrané náměty a odstranění všeho ostatního. Tak i dnes, radio a televize nemluví o ničem jiném než o koroně a to pouze z jednoho náhledu. Jsou odstraněny veškeré informace, které by byly s v nesouladu. Censura odstraňuje všecko kolem a ponechává pouze hlavní linku. Opačný názor, nebo odpor jsou trestány. Ponižování člověka zakazováním volného pohybu dělá odpor víc obtížný než souhlas. Nakonec jaksi souhlasíme, protože se bojíme následků.

3. Záměrně způsobené vyčerpání a debilizace.
Když lidé podlehnou strachu z nejistoty, strachu ze ztráty zaměstnání a obávají se co dalšího přijde, to je debilizuje, bere jim to energii, vyčerpává je to a nejsou pak schopni odporu.

4. Výhrůžky.
Všichni musí mít roušky, nebo budou pokutováni. Všichni musí udržovat odstup, nebo … Hrozby vytváří v lidech pocit nejistoty, strachu a zoufalství a dělají neposlušnost příliš náročnou a obtížnou.

5. Občasné uvolnění.
Dočasné zmírnění požadavků, přesně jako když je cvičen pes. Pochvala za poslušnost. Taková změna nedovoluje, aby si lidé na předešlé přísné požadavky zvykli, aby se jim přizpůsobili. Menší odměny a hlavně sliby – příští týden to bude lepší, atd.

6. Ukazování všemocnosti a vševědoucnosti.
My vás ovládáme a je zbytečné proti tomu bojovat. Jste ve vězení a nemáte možnost odporovat ničemu z toho, co přijde. A taky nemáte jak a kam uniknout. Takže odpor je zbytečný; musíte poslouchat.

7. Ponižování.
Muset chodit venku, před lidmi s plenou na obličeji je velice ponižující. Mnozí z nás si snad na to zvykli, ale ještě před rokem by s něčím takovým nikdo nesouhlasil.

8. Vyžadování něčeho nesmyslného a nedůležitého.
Čím více triviální a hloupý požadavek a my přesto s tím musíme souhlasit, tím více ponižující je pro člověka. Lidé pak ztrácí úctu sami k sobě; ztrácí lidskou důstojnost. Toto začíná už ve škole, kdy učitel požaduje po dětech mnohdy nesmyslnou poslušnost. Pokračuje to v zaměstnání, pak přijde policie, vláda a toto postupně zlomí člověka v jeho jádru a udělá to z něho vrcholně poslušného tvora.

Skrze tyto manipulace se lidé postupně stanou naprosto poslušnými a mnozí ztratí svůj vlastní názor a chápání sama sebe.
Je to psychologické programování; je to změna lidské povahy na poslušného červíčka, který čeká až mu páníček něco dalšího přikáže. A každý, kdo nezvýší hlas a neřekne „to nedělám, to je hloupost,“ tak pomáhá vytvářet nový, fašistický stát, ve kterém nakonec všichni budeme žít. Dnes je to ještě snadné, ale pro naše děti to bude o hodně horší.

Zdroj:

Biderman, A. D. (1957). Communist attempts to elicit false confessions from Air Force prisoners of war. Bulletin of the New York Academy of Medicine, 33(9), 616-625 ncbi.nlm.nih.gov archive.org

https://www.citarny.cz/knihy-lide/vzdelavani-a-souvislosti/souvislosti/bidermanova-tabulka-donucovani?fbclid=IwAR1xWTvhO74PpOKDbvkuqDFCeSylrZLgLd2OfNIp5UG2t0leCE0IQGr4NXg



5 comments:

Astr said...

https://rumble.com/vc8b3k-jmm-zive-28.12.2020.html?fbclid=IwAR06jGGuARfq0Zhc5UCP2Ld21ByzP3y1jOvcppltZB0r-D5egEkmkv86haM

Astr said...

Komentare zde uvadene jsou jine nez ty oficialni vladni a massmedialni.
Kazda informace ma za nasledek ze si ctenar udela nazor.

Astr said...

o covid fasismu a zachrane vakcinacemi
Lidem zacina chybet energie proto i oslabenym chorobami hrozi dalsi ohrozeni tentokrat covidem rika autor prvniho odkazu, tela zacinaji vice fungovat na vibracich a na ne reagovat.
Proto jako reakce na 5G a vlny techto frenkvenci je vyssi vyskyt rakovin a jinych nemoci.
Dnes jsou tu vibrace zareni a energie ktere tu drive nikdy nebyly a lidske telo na ne neni pripravene.
A pozor i strach zabiji!

O tom je prvni komentar autora ktery vydava sve nazory a pohled na svet na https://veksvetla.cz/
Berte nebo odmitnete ale prectenim a poslech jste si vytvorili nazor.
Jste o krok dal a blize k dalsimu poznani :-)
V roce 2021 lepe a radostneji nez v r.2020 :-)
preje Astr

Anonymous said...

Proc oklikou kdyz mozno rovnou

https://veksvetla.cz/jmm-aktualne-k-vyznamu-ockovani-a-obsahu-vakcin/

Anonymous said...


Myslíte že dnešní doba byla popsána již v knize v r.1942 a nebo je to podobnost čistě jen náhodná ?

https://imgur.com/a/UvSJav0