Wednesday, December 16, 2015

Německo humanitární ?

Pohledy z CR
"Milé německé elity, to vážně nedokážete žít bez oficiální státní doktríny, jako třeba my Češi? Už potřetí během staletí s sebou táhnete do bláta a zoufalství pěkný kus civilizovaného světa, už potřetí během sta let kvůli vám poteče krev nevinných na všech stranách (tzn. samozřejmě i těch „umírněných“, nesprávně praktikujících muslimů, které budou u nás v Evropě vraždit jejich horlivější souvěrci). Milé německé elity, pěkně děkujeme za váš militarismus, národní socialismus i neomarxismus."

 
Milion sem, milion tam?
Právě sleduji zpravodajství ze sjezdu CDU v Karlsruhe. Angela Merkelová, držela hodinovou řeč a byla odměněna devítiminutovým potleskem povstavších spolustraníků. Parteigenossů, říkávalo se v temnějších dobách. Přitom ve věci migrantů jenom točila cituplné fráze, klišé, opakovala staré chyby (když si je solidárně s Evropou rozdělíme…). A pořád si myslí, že „to zvládneme“ – hubou.
Německo má dvě tváře. Jednu, kterou dává na odiv světu, multikulturní, antifašistickou, zelenou až bůh brání, transparentně demokratickou. A pak tu druhou, skrytou, pozůstatek starých časů, to když se situace vyvine příznivě a ono se může revanšovat, dočkalo se. Tu zaryje do starých nepřátel: především do slovanských států, do Ruska, Srbska nebo Řecka. Když může, tak odmění staré spojence z časů třetí říše, Chorvatsko, Albánii (viz Kosovo), Ukrajinu. Rozumějme: to nynané růžovoučké Německo podporuje fašistické ukrajinské zločince, ať už ty zjevně se k Banderovi hlásící, nebo ty, co jenom na to v koutku duše myslí. Přehlíží válečné zločiny banderovských bojůvek. Hlavně, že to škodí Rusku.
Svého času si postěžovala autorka televizního dokumentu o zločinech nacistů spáchaných na totálně nasazených Polkách za válečných dob. Dlouho do noci jí po vysílání volali rozzuření spoluobčané a nadávali jí do „Nestbeschmutzerů“, znečišťovačů vlastního hnízda.
Ve věci nezvládnutelného přívalu migrantů má Merkelová nasazenu masku hodného Německa. Nikdo ale od ní nikdy neslyšel, že by se odvážila říci cokoliv o příčinách exodu, o tom, kdo ho způsobil svou zločinnou zahraniční politikou a mezinárodní právo hrubě porušujícími agresemi. Zacházejí s ní jako s onucí, odposlouchávají jí telefony, říkají, že ji  fakují (šoustající Nulandová) – a ona drží jak beran. Nebo spíš ovce.
Takováto politička v čele mocného státu je holé neštěstí. Naučila se od Helmuta Kohla problémy „vysedět“, hlavně nebýt aktivní a iniciativní, neodporovat silnějším a ono se to nějak vyřeší samo. A když se je možné svézt se po směru panujícího větru, tož se svezeme, pošleme jednotky do Afghánistánu, uznáme Chorvatsko a vyhlásíme na Rusko sankce.
Cožpak nás nehnali od Stalingradu až do Berlína?

Prevzato z blogu:
https://taras2.wordpress.com/2015/12/14/506/

No comments: