Friday, December 3, 2010

Moudrý názor a řešení jak vyřešit současnou světovou krizi

přednesl
Ron Paul

Společnost fungující na základě práce a odpovědnosti (bez práce nejsou koláče), bez dotací a zachraňování neschopných, bankrotářů, zlodějů, banksterů!
Bez toho co nás v poslední době zavleklo do ještě hlubších problémů,
privatizace zisků a znárodňování ztrát.

Dovolím si pro Českého čtenáře připomenout moudrá slova úspěšného
"kapitalisty" Československa z dob před 100lety, ktera rekl Tomáš Baťa v roce1932:

Přelom hospodářské krize?
Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To čemu jsme zvyklí říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu.
Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemí je mnoho lidí kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratu a kombinaci. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci
a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující.
Tomáš Baťa 1932
----------------------------------------------------------
blížeji
o problemu

5 comments:

Anonymous said...

Neco z pozadi, povidani o tom kdo ridi beh sveta, kdo by chtel bezvyhradne.

Michael Savage Talks Bilderberg Group, Rockefellers, Kissinger, and New World Order - 6/7/10

http://www.youtube.com/watch?v=gtAgzlIjfXo&feature=related

vodnik007 said...

Michael Savage.
On je takovej jinej. Polsky zid, ktery byval republikan. Potom se najednou zmenil a jakoby me slysel (se zpozdenim 2 let) najednou take vytrubuje ze obe strany jsou stejne a nici Ameriku. Taky silene nadava na Hollywood a jine zalezitosti, ktere vedou zdejsi zide.
Na druhou stranu se zastava Izraele a jeho prava existence. Ale zase rekl, ze za 60 let uz je na case aby se Americe odvdecili za tolik podpory a ze jsme zatim od nich nedostali vubec nic.
Media ho nenavidi, radostanice ho pravidelne propousti a jine zase vezmou. Dost jsem ho poslouchal ale nekdy jde na nervy. Dnes si jej muzeme poslouchat na YouTube, presne ktere tema nas zajima.
Myslim, ze to mysli dobre ale nema odvahu jit tak daleko jako Finkelstein a Chomsky.

Anonymous said...

Podvod zvany uroky.

http://havlicekpetr.blog.idnes.cz/c/171920/Podvod-zvany-uroky.html

Astr said...

Hlavní podstata nesmyslnosti celého dnešního pojetí půjčování peněz je v tom, že žádná banka ani žádný jiný systém, který spekuluje nebo obchoduje s penězi, není schopen vytvořit nic, co by mohlo současné společnosti prospívat. Je to přesně naopak. Banka neumí vyprodukovat žádné materiální hodnoty založené například na výrobním procesu. Ona jen posílá všechny svoje klienty, aby pro ni tyto peníze vydělali, a to bez ohledu na to, že jich značné procento nemůže v této podvodné soutěži ekonomicky přežít. Největší tragédií současné společnosti je, že bankovní sektor vydělává tímto podvodným způsobem ze všech hospodářských oblastí nejvíce, a to i v dobách hluboké ekonomické recese. Jakýkoliv obchod s penězi je ve své podstatě brzdou rozvoje společnosti ve všech oblastech. Platy bankovních úředníků jsou ve všech zemích světa v porovnání s ostatním odvětvím nejvyšší i přes to, že tato oblast je pro lidskou společnost obrovskou brzdou, zátěží a příčinou mnoha lidských neštěstí a tragédií. Půjčování peněz na úrok je nemorální a ostudné okrádání občanů a firem podobné hazardní hře, ve které může zvítězit jen banka, neboť každý úvěr má zajištěn nemovitým nebo jiným hmotným majetkem.

Astr said...

Prevzato z
pozitivni svet