Sunday, August 1, 2010

Srovnání nesrovnatelného ?

Tati nesrovnávej to, řekla mi dcera, nebyl si tam, přece víš že v Kalifornii to bylo na otevřeném prostoru, žádné pristupove tunely, tam nemohl být nikdo ušlapán! Nemohl?
Přesto se o malé srovnání pokusím. Ne proto abych podpořil či nesouhlasil s článkem Internetového přítele Tarase (na Internetu bychom měli být FSICHNI přátelé, v této možnosti vidím jeho přínos:-)
Jejich revírem je Love Parade
ale jen z toho důvodů, že pokud zamyšlení nad problém zachrání jen jednoho ušlapaného, nebyl napsán marně.
Domluva s mladými tak jak proběhla pod článkem
idnes
samozřejmě není možná, proto to převedu na slušnější úroveň jak proběhla mezi Jonášem a Tarasem a nikoli pod článkem plný mládežnických sprosťáren :-(
Taras:
mrtvý na LP nezavinil jeden faktor, (kterej vidíš ty a chceš střílet pořadatele), ale je to řetěz příčin, ten samej, kterej tak důvěrně znám ze stavařiny, když nám něco zbuchne. Město nemělo akci vůbec povolit, protože přístupový cesty jsou nedostatečný (i když nahoře únikový prostory jsou). Vyhodili šéfku bauamtu, která se šprajcovala podepsat. Pořadatelé nezvládli řízenej přístup na plac, v té jedné kritické chvíli. Jinak to ale předtím běželo hladce hodiny, když se podíváš na druhou fotku, tak tam v tom kritickým místě půl hodiny před maléram lidi choděj sem a tam a dokonce postávaj a baví se. Místa fůra. Policajti asi něco podělali se zřizování zátarasů, kterejma měli zamezit přeplnění přístupovejch cest. Měli tam tři a jejich údaje o tom, kdy kterej zřídili a kdy odstranili jsou rozporný. Nefungovala spolupráce mezi policií, která regulovala proud návštěvníků zátarasama a pořadatelem, kterej to samý měl dělat u vstupů do tunelu. A čtvrtej faktor, kterej ty odmítáš uznat, je totální nedisciplinovanost významné části téhle věkové skupiny návštěvníků, hovadsky drzý způsob myšlení, který se projevuje sobectvím, hulvátstvím, bezohledností, děláním bordelu a kraválu, což je jejich hlavní náplň života. Fotbal a "hudební produkce" jsou jenom stafáží pro to důležité dělání bordelu plus trapné předvádění těl a tanečního "umění". Hovada s vygumovanejma a navíc sjetejma mozkama. A v melách, který tohle tvrdý jádro bordelářů programově vyvolává, to pak odnesou i ti mladí, kteří vymytý mozky nemaj. A tenhle - v konečné fázi na místě samém pak ale rozhodující - faktor ty zcela vypouštíš a vinu házíš na pořadatele. Proboha, proč se v osmdesáti nebo kolika procentech v tomhle škvařej jenom mládežníci?
---------------------------------
a odpovídá mu na to takto 52 jonáš:
Vono to běží vždycky hladce, než nastane "dopravní špička", i v Prase na Bárandově. Ty příčiny jsem samozřejmě vnesl sám, že to bylo zpackaný, neměli to povolit, otevřít areál od severu a udělat vstup a výstup jednosměrnej, nedělat tomu takový PR atd .. hlavně měli nějak ty lidi co se tlačili tunelem informovat, že to nende .. ideálně ty zátarasy mít ještě před nima, tam se to mohlo ve městě rozptýlit. Ani ta plocha, max nějakých 15 hektarů podle gůglmapy, v tom ještě zbytky skladišť a kolejišť, mi nepřijde pro milion lidí adekvátní, nejvejš tak na čtvrtku .. no a "přístupová doba" na plac nebo ven v řádu nějakých šesti až osmi hodin, kdyby se to naplnilo úplně, to je zcela mimo chápání. Vadí mi ten tvůj postoj "byli to jen blbí technaři, můžou si za to tuc-tuc sami", protože takhle se prostě čtvrtmilionovej dav obvykle chová, je-li ve frustraci z nesplněnýho očekávání. Nezávisle na tom, jde-li o technaře, folkáče, penzisty nebo tatíky od rodin, proto ty další odkazy. On se dost podobně choval i na tý obklíčený Národní 1989, kdy ještě žádný technaři neexistovali, akorát tu frustraci tam vytvářel jinej činitel. Nejvíc dětí je tam pochopitelně proto, že jsou menší a zůstávaj "velkejm" pod nohama. A možná i pod rozlišovací schopností, dědku. Stejně jsem zvědavej, jestli doložíš že z těch 93 mrtvejch za červenec na silnici (zatim, ještě neskončil) to byli samý techno vyhulenci. No, zdá se, že na to "rozděl a panuj" ani nepotřebujeme žádnou vrchnost, zmáknem si to sami. Voni se budou jen dívat a spokojeně usmívat, jak se nám to daří.
---------------------------------------------
a teď to srovnání nesrovnatelného:
Duisburg červenec 2010 a California v dubnu 2010.
Duisburg

a festival hudby a umění v Kalifornii(COACHELLA):



jedeme na festival:-)

desetitisíce nadšenců

i z Canady

i z Klokanie :-)

festival ve dne

místo na občerstvení

bylo to na obrovské zelené louce

i camp byl obrovských rozměrů!

dávám přednost pohodlí hotelu Hyatt v Palm Springs

z výšky

v podvečer

art

a malá svačinka :-)

program


a že se mladí dobře bavili a na vzácný výskyt seniorů nereagovali agresivně, zde zkusím přiložením roztřeseného videoklipu o atmosféře hudebního festivalu :-)



a povídání si dovolují zakončit prohlášením:
ať se mládí vydovádí:-)
tedy pokud možno bez újmy na zdraví :-)

2 comments:

bara said...

Tož fialovejch hlav v Klokánii nevidět. Jiný lidi.
Ale když tak přemýšlím, srovnatelně velkou neobydlenou pláň jsem u nás viděla snad jen dole pri Váhu, sme tam sbírali rajčata a nebylo vidět na druhej konec pola...

Astr said...

Zdravim Baru
a omlouvam se za pozdni zverejneni.Nekdy sen nenahlednu i nekolik dni za sebou. Kdyz zrovna nejsem doma, nenahlizim. Dik za trpelivost:-)