Wednesday, May 26, 2010

Protest ČR Israeli

proti "nediplomatickému" zacházení s ministrem zahraničí Kohoutem
a jeho doprovodem!
Co se stalo?
Diplomati nediplomati, ministr Kohout a delegace ČR byli při odletu z Israele
podrobeni "nediplomatické" prohlídce, při které bylo zjištěno že
sám ministr nemá v pase VSTUPNI razítka. Ejhle průser ! Ministr neministr,
diplomat nediplomat, ourednik na letišti je víc než nějaký ministr z nějaké
zemičky odkudsi ze středu Evropy:-)

O takových incidentech se samozřejmě v tisku ČR nepíše, důvod to otisknout
zde.
----------------------------------
Israel is embarrassed: This week the Czech Republic made an official protest of what it calls the humiliation of its foreign minister Jan Kohout at Ben Gurion airport.

The incident occurred May 6 when the minister left Israel after an official visit to Israel and the PA. Kohout, a confirmed friend of Israel, entered the Masada lounge at Ben-Gurion Airport where he was detained for half an hour with his entourage. According to the report by the Israeli ambassador in Prague Yaacov Levy, the border police officer examined the 44 passports of the delegation, and contrary to diplomatic etiquette addressed the minister by his first name.

“Then she discovered that there was no entry stamp into Israel on Kohout’s passport,” said Levy. “As a result, quite a nasty verbal altercation ensued between her and the Czech head of the Middle East desk about whether they could leave Israel anyway.”

And this was not the end of the diplomatic incident: Kohout’s Czech bodyguard had to explain why he went to Egypt in the past and claimed he had accompanied the minister. Then all of the members of the delegation underwent detailed questioning, and the gifts they brought with them from the PA — including a picture from Palestinian Prime Minister Salam Fayyad to the Czech minister — went through metal detectors.

CR protestuje

6 comments:

vodnik007 said...

Sprostota Izraelcu nezna meze. Zadny respekt ani k diplomatickym osobam. Zadny selsky rozum, kdy se zvazi dana situace.
Pracoval jsem pro aerolinku a take jsem prochazel kontrolou, jak zde rikaji "random", prestoze jsem zrovna absolvoval skoleni a jel domu na firemni letenku. Ani nepomohla moje legitimace zamestnavatele, pro ktereho izraelska letistni agentura pracuje. Vubec jim nevadilo, ze mam pristup do vsech zakazanych prostoru letiste. Pracuji jako roboti. Znam jine pripady, jeden extremni, kdy pilot musi zrovna tak prochazet kontrolou a odpovidat na nesmyslne otazky, nekolikrat tydne.
Nejhorsi je ovsem fakt, ze ta sama bezpecnostni agentura selhala osudneho dne, 911 a klidne jim prosla skrz prsty mala armada "teroristu", kteri udajne meli dost podezrelych konekci, ze by je nasel i inspector Clouseau. Ta sama agentura nechala nastoupit na letadla dalsi celkem znatelne podezrele osoby, ktere dokonce na sobe nesli explosiva.
Jak je mozne, ze tak prisna agentura selze prave tam kde se nasledky uzasne hodi?
Dnes se vsichni musi podrobit tak dukladne kontrole, ze mnoho lidi dnes radeji nikam nechce letat.

Astr said...

Buldozeruji, pudu zabiraji, lidi zaviraji, delaji si co chteji :-(

Mordechaj Vanunu znovu ve vězení

Izraelský soud poslal na další tři měsíce do vězení Mordechaje Vanunua, nyní údajně za to, že odmítl vykonávat veřejně prospěšné práce.
Někdejší jaderný technik Vanunu se stal legendou, když v roce 1986 světu odhalil existenci izraelského jaderného programu. Izraelská tajná služba Mosad ho unesla z Evropy a Vanunu byl v roce 1988 za velezradu odsouzen k 18 letům vězení. V roce 2004 byl propuštěn, ovšem s podmínkou, že se nebude stýkat s cizinci a mluvit s médii, což Vanunu, Žid původem z Maroka, nesčetněkrát porušil.
Soud mu nyní za to nařídil veřejně prospěšné práce. Vanunu požádal, aby je mohl vykonávat v arabském východním Jeruzalémě, protože měl obavy, že by mu v židovských čtvrtích, v nichž je považován za zrádce, hrozilo nebezpečí. Soud jeho žádost zamítl, Vanunu na veřejně prospěšné práce nenastoupil a dostal tak nyní další tři měsíce.

Astr said...

Ze si Israelci delaji ve svete a po svete co chteji:

Izraelci se podíleli na zločinech v americké věznici v iráckém Abú Ghrajb

Bývalá americká vojenská velitelka známé americké věznice v iráckém Abú Ghrajb Janis Karpinská zopakovala své tvrzení o zapojení Izraelců do vedení této věznice, kde byly stovky iráckých zajatců mučeny a sexuálně zneužívány americkými vojáky a vyšetřovateli. Penzionovaná plukovnice prohlásila, že americká armáda získala pro tuto věznici izraelské agenty, kteří pak vyslýchali vězně podezřelé z útoků na americké síly v Iráku.
Zpráva, kterou přinesl libanonský list Al-Achbár, vyvolala novou debatu o této záležitosti, protože Karpinská sice už v roce 2004 ve vysílání britské stanice BBC prohlásila, že se setkala s izraelským vyšetřovatelem, který působil v tajném americkém zařízení v Bagdádu, poté ale až donedávna odmítala spojení mezi Izraelci a americkou věznicí objasnit.
Významný americký investigativní novinář Seymour Hersh na věc upozornil 10. května 2004 zveřejněním článku „Mučeni v Abú Ghrajb" v New Yorker Magazine. Po jeho zveřejnění následovala záplava zpráv a důkazů o zneužívání, mučení, sodomii a vraždách páchaných ve věznici americkými vojenskými a zpravodajskými důstojníky.
V květnu loňského roku pronikly na veřejnost další fotografie, dokazující nevybíravou sexuální orientaci amerických vojáků a operativců zachycených při sexuálním zneužívání iráckých mužů i žen.
Prezident Obama v rozporu se svými předvolebními sliby „rozhodně" odmítl zveřejnění dalších fotografií s odůvodněním, že by ohrozily americké síly a učinily jejich život v Iráku a Afghánistánu „mnohem těžším".
Hersh po zveřejnění svého článku v roce 2004 tvrdil, že jeden z izraelských zaměstnanců americké věznice získal přístup k zajatým členům irácké tajné zpravodajské jednotky, která se specializovala na záležitosti Izraele.

Zdroj: http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=116642§ionid=3510203

Astr said...

odkaz:
PRESS TV

Vodník said...

Že by pomsta za tohle?

BTW, nenašel jsem o tom zprávu nikde na českojazyčném internetu. Ty jo?

Astr said...

Vystavba zdi na uzemi ktere Israeli nepatri jakoz i zabirani pudy a vystavba osad na uzemi ktere jim nebylo usneseim OSN prideleno a ktere si prisvojili vojenskou silou je jeden z nejvetsich problemu ktere brani vzajemne domluve mezi Israelem a Palestinou. A asi bude jeste hure:-(